Propria noastra gradina: verdeturi la ghiveci

12 decembrie 2011, 07:27, Comentarii (0) Recomanda
Propria noastra gradina: verdeturi la ghiveci

Cumparam deseori condimente si alte plante de acest gen si nu ne dam seama ca si noi ne putem crea o mica gradina chiar la noi acasa, chiar in apartament.

Putem planta in ghivece sau jardiniere plante precum: salvie, cimbru, rozmarin, coriandru, chimen, leustean, patrunjel, busuioc sau maghiran si pentru o buna crestere pozitionati-le pe teresa sau balocon, unde pot avea lumina din belsug, iar in afara de apa necesara oricarei plante, nu va mai fi nevoie de altceva.

Multe restaurante au inceput sa creasca astfel de plante in ghiveci pentru sanatatea clientilor si pentru o aroma mai intensa a condimentelor pe care le folosesc pentru diferite mancaruri.

In bucatarie se folosesc pentru condimentarea preparatelor sau ca dressing pentru acestea.

Semintele le puteti gasi in supermarketuri sau in magazinele de specialitate, cu articole pentru casa si gradinarit.

Pe langa faptul ca aceste plante pot fi folosite ca incrediente in bucatarie, salvia, rozmarinul, maghiranul si coriandrul mai sunt utilizate si in medicina naturista. Salvia este leac pentru sinuzita, probleme ale ciclului menstrual, astm, viroze respiratorii, astenie etc, iar rozmarinul, tinctura de rozmarin, pentru starile de insomnie. Cat despre maghiran, acesta este folosit ca analgezic natural, iar uleiul de coriandru, in digestie.

In afara de plantele pe care vi le-am mentionat, puteti semana in ghiveci si marar, tarhon si menta. Acestea pot fi obtinute atat din pachetele cu samanta sau prin radacina, bulb.

Salvie

Busuioc

Cimbru

Coriandru

Am mai scris despre:
culinar, mancare, sanatos, idei timp liber, condimente la ghiveci, verdeturi, verdeata la ghiveci, verdeata in apartament, arome, salvie, busuioc, cimbru, coriandru
Comentarii Adauga un comentariu
Nu exista comentarii.
Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta