Orgasm. Tipuri.

12 iunie 2012, 07:00, Comentarii (0) Recomanda
Orgasm. Tipuri.

Nu dureaza mult dar e intens si viata sexuala se “invarte” in jurul obtinerii lui. Totusi, pentru multe femei nu este deloc usor de atins. Spre deosebire de barbati, femeile trebuie sa invete sa obtina orgasmul.

 

Cercetarile efectuate in acest domeniu au aratat ca majoritatea femeilor tinere nu pot atinge orgasmul decat dupa o perioada considerabila de la inceperea vietii sexuale. Cea mai frecventa varsta a primului orgasm este de 18 ani, dar in anumite cazuri varsta poate fi chiar de 40 de ani. Dificultati in obtinerea orgasmului pot avea si femei cu varsta curprinsa intre 20 si 30 de ani.

Solutia recomandata…masturbarea. Masturbarea va va ajuta sa va cunoasteti corpul, sa stabiliti ritmul si presiunea optima, felul in care trebuie stimulat clitorisul. Chiar daca poate fi stanjenitor la inceput, este important sa invatati sa va transmiteti sentimentele si sa aratati cum si unde vreti sa fiti atinse.

Spre deosebire de barbati, femeile experimenteaza doua tipuri de orgasme: Orgasmul clitoridian si cel vaginal.

Orgasmul clitoridian

Orgasmul clitoridian este determinat de stimularea clitorisului si este asociat de Freud femeilor tinere si imature. Prin masturbare, o femeie poate sa atinga acest tip de orgasm in cateva minute.

Orgasmul vaginal

Numai o treime din femei sustin ca pot atinge acest tip de orgasm. Peretii vaginului contin o multime de terminatii nervoase. Acest lucru plus stimularea punctului G pot duce la orgasme profunde. Unele femei sustin chiar ca au orgasme stimulate de ejaculare, contractiile vaginului fiind provocate de prostaglandina, o substanta continuta in sperma.

Pentru atingerea orgasmului vaginal, unele femei au nevoie in prealabil de atingerea orgasmului clitoridian. Stimularea prelunga a clitorisului se sfarseste in contractii ale platformei vaginale.

Orgasmul profund

In privinta vietii sexuale, cuplurile si nu numai cauta satisfactie si prelungirea senzatiei de placere. Pentru asta, trebuie experimentat orgasmul profound.

La femei, acest tip de orgasm apare prin stimulare vaginala profunda, cu miscari lente si foarte ample. O data atins orgasmul, acesta poate dura de la cateva zeci de minute la cateva ore. Atingerea orgasmului profound este conditionata de starea sufleteasca a partenerilor intre care trebuie sa existe o dragoste foarte profunda, o daruire totala. O data atins orgasmul profound, senzatia de placere va inunda intreg corpul.

Orgasmul nu este decat o parte a actului sexual, dar cu siguranta este “varful” pe care partenerii spera sa il atinga in final. Si chiar daca nu este atins de fiecare data nu trebuie sa va descurajati sau sa va intrebati daca este ceva in neregula. Ghidati-va partenerul, autoeducati-va, descoperiti-va iar orgasmul “va veni” in cel mai putin asteptat moment!

Am mai scris despre:
femei, sex, placere, orgasm, clitoris, vaginal
Comentarii Adauga un comentariu
Nu exista comentarii.
Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta