Baza de machiaj si fondul de ten

13 iunie 2011, 07:18, Comentarii (0) Recomanda
Baza de machiaj si fondul de ten

Fie pentru a ne ascunde imperfectiunile, fie pentru a ne uniformiza tenul, fondul de ten este un produs util si nelipsit din realizarea unui machiaj.

Pentru fixarea fondului de ten si obtinerea unui machiaj de durata, baza este mai mult decat necesara.

Foarte multe femei sar peste etapa aplicarii unei baze de machiaj, iar de cele mai multe ori rezultatul nu este unul satisfacator si ajung sa dea vina pe calitatea produselor pe care le-au folosit.

Baza de machiaj se aplica imediat dupa ce tenul a fost demachiat, curatat de factorii daunatori si pregateste tenul pentru fondul de ten si restul produselor. Ca baza de machiaj poate fi folosita o crema adaptata tipului dumneavoastra de ten sau una speciala de pe rafturile magazinelor cu articole cosmetice.

Alte beneficii ale bazei de machiaj

Pe langa efectul de sustinere al machiajului, baza acopera si ea, in functie de puterea sa, imperfectiunile (cearcane, pete, semne ale acneei);

In cazul unui ten gras, reduce acel aspect lucios, iar pentru tenul mixt, puneti accentul pe zona “T”;

Puteti opta pentru acelea care au proprietati anti-imbatranire.

Daca am stabilit cum stau lucrurile in legatura cu baza de machiaj, sa revenim la fondul de ten pe care trebuie sa-l alegem cu multa atentie incat sa ni se potriveasca intru totul cu textura pielii.

Pe langa diferitele culori si puterea sa de acoperire, exista diferite feluri destinate fiecarui tip: cel normal, sensibil, acneic, mixt sau uscat.

Ce fond de ten aleg?

Cel lichid este cel mai popular datorita modului sau simplu de aplicare si aspectului natural pe care il confera.

Cel compact este putin mai diferit, avand in compozitie pudra. El are o putere de acoperire mai mare si matifiaza tenul.

Cel pudra are un dublu efect (pudra si fond de ten) si este ideal in situatiile in care nu avem prea mult timp la dispozitie pentru a ne machia; este recomandat in special persoanelor cu un ten gras sau mixt.

Pentru un machiaj impecabil este de preferat sa luati in considerare toate etapele, incepand de la curatare, aplicarea bazei, urmata de fondul de ten. Doar asa veti avea un ten perfect armonizat cu machiajul, altfel aceasta discrepanta va crea un efect mai putin placut. In plus, blush-ul il puteti aplica doar peste fondul de ten. Nu va trebuie prea mult timp pentru realizarea machiajului daca ati trecut prin aceste 3 etape; altfel este posibil sa fie nevoie sa retusati excesul de pudra, locurile neacoperite, adunarea produsului pe fata, ceea ce va cere un timp in plus, pierdut.

 

Citeste si:

Noul machiaj destinat verii

Am mai scris despre:
machiaj, fond de ten, machiaj vara
Comentarii Adauga un comentariu
Nu exista comentarii.
Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta